Vad händer just nu på Storegården?

SOMMAR PÅ STOREGÅRDEN

Sommaren 2006 kännetecknas av torka och åter torka. I mitten av juli när vi tog andraskörden med hö till korna kändes det riktigt krisartat, när gräset till största delen var upptorkat. Det finns också dåligt med bete till djuren i ängar och hagar. MEN så äntligen i slutet av juli kom regnet med besked. Det regnade 60 mm i en enda skur och sedan har det fortsatt att skvätta med eftermiddagsskurar. Vi hoppas nu på en riktigt god tredjeskörd i stället.
Vi har däremot blivit bortskämda med bad och sol, så våra Bo på Lantgårdsgäster har haft härliga veckor hos oss. Dels på gården med allt som hör därtill och så möjligheten att kunna bada vid någon härlig Småländsk insjö i närheten eller besöka något turistmål.
Luffaräventyren är många och vi har haft förmånen att få träffa många härliga "luffare" och "vandrerskor" som har levt luffarliv hos oss under sommaren. Välkommen Du också! Det brukar vara underbart att luffa under sensommaren och hösten.
Avslutningsvis vill jag slå ett slag för fisket i Emån. Vi har haft en god fiskesommar och det har nappat rejält på krogen med främst abborre, mört samt en och annan gädda. Vår nyinköpta fiskrök har gått varm under hela sommaren.


Höskörd i mindre skala


Badsommar


Ladugårdsarbet


Hämtning av kossrna


Åktur i John Deer


Luffaräventyr


Storfiskarna